Loggboken

Loggboken

Sjölivet och träbåtar

En liten mysig blogg om livet på varvet och om båtarna som passar förbi....

Mr Extreme is back!

TillbudPosted by Runar Andersson Wed, August 12, 2009 12:17:34

Verkligen! Vad gillar ni min nya hemsida? Kom gärna med kritik!

Jo, mer bilder ska juh ut och det kommer! Får idag en leverans med lite tillbehör till ekan, har stått stilla nu ett par dagar så jag har hunnit att bygga klart verandan och fått igång mitt modelbåtsbygge igen, en dansk fiskeskuta i skala 1:6, ganska stort projekt så! Köl, spant är helt i ek, bordläggning blir däremot i fura, kanske gran, vi får se! Det beror på hur jag har med spillvirke hemma! Sedan lägger jag ett däck som ska notas. Insidan ska jag ev. behandla med roslagsmahogny och sedan lastutrymmet ska jag fånga en fisk eller 2 och lägga där i och få det utrymmet behandlat med fiskdoft! Snacka om att det blir en levande modell!

Gick ett åskoväder över här i måndags, satan vad det small! Var 200 meter från en blixt, det binka till och sedan direkt kom en knall, precis som ett kraftigt jaktvapen! Den blixten slog ner hos min granne, jag och frugan var över på kvällen och titta, detta såg vi:

Över 4 meter flis ur en björk som åskan tog!!! Jag stod i verkstan med porten öppen och tittade ut över markerna och följde åskan! Behöver jag säga att både min fru och jag älskar extrema väder? Kan berätta om en gång då vi hade varit ute på sjön med vår gamla segeljolle, kom in till land för det var lite dåligt väder på gång, så jagar vi med båten att komma in till vår förtöjningsplats de sista 20 metrarna såg vi bokstavligt talat en vit ridå som kommer mot oss i hög fart över sjön! Som tur var hann jag förtöja segeljollen och hann hoppa i roddbåten vid bojen medans frugan var kvar i segeljollen när denna vita VÄGG slog mot oss, fanns absolut inget jag kunde göra, ekan for iväg som en vante, hur mycket jag än rodde så kunde jag inte ens hålla stäven mot vinden!!! Hann som tur var att sätta ner åran och låsa mot botten och stoppa min framfärd tills det hade lugnat sig något och sedan ro ut och hämta frun! Allt blev blött, luften var så blöt att man nästan såg fiskar simma förbi! Det var helt otroligt!